Det nye Korn

Korn flytter inn i kollektivet. I Korn Kollektivet.

Fellesskap. Samlet.
Vi flytter inn i nye lokaler og Korn Interiør skifter navn til Korn Kollektivet. I kollektivet fortsetter vi felleskapet vi har med våre kunder, vi fortsetter kollektivet med våre leverandører og samarbeidspartnere. Vi etablerer en kaffebar i butikken. Her vil felleskap styrkes og dannes over god kaffe med noe godt.

Hjertet vårt banker ekstra for det som skal vare, for kvalitet og godt håndverk. I kollektivet skal vi legge til rette for en grobunn for samling og samarbeid på tvers av fagfelt og bransjer.

Her er ingen rammer for hva et felleskap kan utrette av verdi.

Detaljene på en skisse blir til virkelighet.

Interiør- og livsstilskonseptet til Korn videreføres. Butikken blir i en del av lokalet, og kaffebar i motsatt del. Overtakelse av lokalet er planlagt i slutten av november. Vi krysser fingrene for at det går. Vi må så ha noen døgn for å komme oss inn og opp. Kanskje klarer vi å åpne Korn Kollektivet i ny lokasjon ca. 1. desember.

Julebutikken åpner vi i våre «gamle lokaler» rundt 1. november. Det gleder vi oss veldig til, selv i midt i flytte-euforien. Førjulstida på Korn er noe både vi og våre kunder synes er kjempekoselig. En egen god stemning som skapes med alle som kommer inn døra. For noen så har det også blitt en førjulstradisjon, å bare må innom Korn.

Samspillet mellom kaffebar og butikk skal fungere. Det skal være gode arbeidsforhold bak disk, det skal være godt å være kunde foran disk.

Med i prosjektet som konseptutvikler og interiørdesigner har vi Hege Åbelvold. Hege har fokus på funksjonelle løsninger, gode materialvalg, godt design. Nå i sluttprosessen holder hun tøylene godt og hardt på at alt lander som planlagt, helt ned på mikronivå.

Her slippes ikke inn et snarlig andrevalg fra en travel håndverker. Takk Hege, du er Dronninga av Detaljer. Og detaljene skal vi glede oss over i mange år framover.

La årringer være årringer, de er gode å ta på.
Materialvalgene må ikke være ekstraordinære. Med gjennomtenkte løsninger, kortreiste materialer og godt håndverk blir det et godt miljø å oppholde seg i. La grublerier og tankekjør bli igjen utenfor, innafor senker vi skuldrene og nyter kollektivet i et godt miljø.

Det er ikke trivielt å ha noe godt å hvile øynene på. Forskning sier at det senker puls og øker lykkefølelsen. Den siste setningen tok litt av. Vi har ikke funnet annen forskning på det enn vår egen glede på gode produkter og godt design. Vi tror ikke vi er alene om det. Vi tar naturen inn så vi kan stryke på den og kjenne lukta av tre.

Samspillet mellom fargevalg og materialvalg

Hege har valgt de med omhu. Det skal gå godt sammen, det skal gi en god og lun stemning, det skal ha varighet, det skal være praktisk –  og det skal bli veldig fint. 

Enkle men stødige elementer som fungerer veldig godt sammen.

Korn Kollektivet skal bli en destinasjon uavhengig hvor du bor. Om du heter Marthe i Mølnbakken i Buvika, eller Sylvi og bor i Sandefjord, om du heter Eirik og lever i Oslo, eller om du er Irene på Sola.
Vi ønsker dere alle hjertelig velkommen! Å gjett om vi gleder oss!

Foto/fotograf: Ann Siri Stokkli
Tekst: Tove Hepsø